F.T.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, poliţiştii au pus în executare şase mandate de percheziție domiciliară – cinci în municipiu şi unul în județul Ilfov, la locuințele a doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de uzurparea de calități oficiale, complicitate la uzurparea de calități oficiale, înșelăciune și instigare la abuz in serviciu.
Percheziţiile au fost efectuate, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, pentru documentarea unui dosar penal în care s-a reţinut faptul că « în perioada septembrie 2023- august 2024, un tânăr, de 25 de ani, și-ar fi declinat calitatea de funcționar public, în mod nereal, și ar fi efectuat activități specifice unei meserii, fără drept. Totodată, tânărul în cauză, în perioada 2022-2023, sub pretextul că este funcționar public, ar fi indus în eroare un bărbat, promițându-i acestuia că îi va obține un raport de expertiză contra 5.000 de lei.
De asemenea, acesta ar fi determinat o femeie să achiziționeze două telefoane mobile în rate, promițându-i că va achita personal contravaloarea ratelor lunare pentru terminalele mobile achiziționate. Ulterior, la data de 11 august a.c., în timp ce se afla într-o farmacie, i-ar fi solicitat unei angajate din cadrul farmaciei să-i vândă medicamente de tipul antibiotic, fără a-i prezenta o rețetă emisă de un medic sau o declarație pe proprie răspundere, conform legislației în vigoare, după ce, în prealabil și-ar fi declinat, în mod fals, calitatea de funcționar public. (…)».
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe articole vestimentare de uniformă, un pistol tip airsoft, nesupus autorizării, o stație emisie-recepție, precum și alte mijloace materiale de probă.
În baza probatoriului administrat, față de tânărul în vârstă de 25 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.