V. Stoica

12 spații de servicii și parcări de scurtă durată aflate pe autostrada A3 București – Ploiești vor putea fi concesionate de către firmele care doresc să participe la procedura de achiziție derulată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere și vor fi declarate câștigătoare de către autoritatea contractantă.
CNAIR a anunțat că termenul limită de depunere a ofertelor pentru 12 contracte de concesionare a unor spații de servicii pe rețeaua rutieră națională este 29 august, printre cele 12 loturi aflându-se și două pentru spații de servicii și parcări de scurtă durată de pe sectorul București-­Ploiești al A3.
Astfel, lotul 1 scos la concesiune cuprinde spații pentru servicii km 23+500 dreapta și 26+600 stânga, Moara Vlăsiei și parcări de scurtă durată aflate la km 17+000 (stânga/dreapta) și km 34+900 (stânga/dreapta) Autostrada A3, București-Ploiești, iar lotul 2 – spații pentru ­servicii km 63+500 dreapta/stânga, ­Bărcănești și parcări de ­scurtă durată aflate la km 56+900 (stânga/dreapta) și km 49+100 (stânga/dreapta), Autostrada A3, București-Ploiești.
”Termenul de finalizare a utilării spațiilor de servicii de către viitorii ­concesionari este de 18 luni de la ordinul de începere a ­contractului, iar perioada de concesiune pentru fiecare lot variază între 17 și 40 de ani, calculată de la momentul semnării contractului. Nivelul cotei de redevență stabilit de companie este între 1% și  6%, în funcție de locația fiecărui lot.
Ulterior depunerii ofertelor, comisia de evaluare va proceda la verificarea acestora cu respectarea termenelor și prevederilor legale incidente în ­materia achizițiilor publice”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.