• Judecătorii au ­respins extrădarea sa. Decizia este definitivă

Extrădarea lui Paul de România a fost respinsă. Acesta va rămâne în Malta. Decizia instanței este definitivă, potrivit TvrINFO.
Prima instanță de judecată a hotărât că acesta poate fi extrădat în România.
Aceasta este a doua oară când se judecă solicitarea de extrădare. Prima dată, instanța din Malta a decis ca Paul de România să fie trimis în Franța, țară care a respins solicitarea de extrădare a acestuia în România.
Fugar de peste 3 ani şi jumătate şi cu o decizie favorabilă din partea Franţei, Paul al României a declanşat o ofensivă împotriva statului român după ce a fost arestat în Malta.
Paul de România a fost localizat şi reţinut în data de 28 aprilie, în capitala Maltei, la Valetta. Se afla cu soţia într-o vacanţă la unul dintre resorturile de lux din centrul oraşului.
Urmărirea lui a început când poliţiştii români au aflat că fugarul, în ciuda interdicţiei de a părăsi Franţa, ar fi plecat în vacanţă în Malta. Reţinut de poliţiştii maltezi, Paul de România nu a opus rezistenţă.
Paul al României a fost condamnat la sfârşitul anului 2020 la 3 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa, acuzat de un prejudiciu de 4 milioane de euro. Înainte de condamnare a plecat în Franţa. Si după un proces lung privind extrădarea sa a obţinut câştig de cauză, în condițiile în care Parchetul din Paris a motivat cu întârziere recursul. Acest lucru a dus la critici vehemente din partea autorităţilor din România.