100 de formații se află la startul ediției 2024/2025 din Liga 3, una care anunță o cursă captivantă, cu miză importantă pentru toate competitoarele.
Grupate în 10 serii geografice, cele 100 de formații vor juca un sezon regular, tur-retur, de 18 etape pentru fiecare echipă, urmate de play-off (tur-retur-tur, 9 etape), respectiv play-out (tur-retur, 10 etape).
Ultima fază a competiției, în care vor evolua echipele clasate pe primele două locuri în play-off-ul fiecărei serii, va consta în două runde de baraj. 10 dueluri în dublă manșă, urmate de runda finală, tot în dublă manșă, la finalul căreia vom cunoaște cele 5 echipe promovate în sezonul 2025-2026 al Ligii a 2-a
Județele cu cea mai mare reprezentare
Brașov, Prahova și Timișoara sunt județele României cu cea mai bună reprezentare în noua ediție din Liga 3. Primele două, la egalitate, cu câte 6 formații fiecare, în vreme ce Timișul se prezintă la start cu 5 echipe.
Județe cu 6 echipe
Brașov: Olimpic Zărnești, Ciuca Tărlungeni, Olimpic Cetate Râșnov, SR Municipal Brașov, Kids Tâmpa Brașov, ACSM Codlea
Prahova: Petrolul Ploiești II, CS Păulești, CS Blejoi, CSO Băicoi, Tricolo­rul Breaza, CSO Plopeni.
Două formații intră în competiție în premieră. Este vorba despre echipa secundă a Clubului Petrolul Ploiești și echipa de seniori Sport Team ­București, academie de top la nivel național, care a participat până acum doar în competițiile juvenile.