„Dacă vrei să fii un învingător în viață, trebuie să depășești constant cea mai bună variantă a ta.”
Astfel încep reprezentanții Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești Scăeni prezentarea unui campion, elev al instituției, Loredan Luca Alexandru.
„Are doar 19 ani și este elevul școlii noastre. Deși are o vârstă fragedă, el a reușit să strângă până în prezent numeroase rezultate remarcabile la competiții. În anul 2022 a participat la Campionatul Național de Probe Combinate în sală și în aer liber, reușind să obțină locul I în aer liber și locul II și III în sală.
Prin multă implicare și ambiție, este dublu campion național, reușind să atingă performanța de a câștiga în ani consecutivi, 2022 și 2023, medalii de aur la Campionatul Național de Probe Combinate. Tot în anul 2023 a participat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, obținând locul al III-lea.
De asemenea, Luca ne-a mărturisit că a admirat dintotdeauna meseria de pompier, considerând-o «o meserie dură, în care ai nevoie cu desăvârșire de abilități fizice, psihice și gândire rapidă».
Anul acesta, la începutul lunii august, a reușit să obțină locul II la Campionatul Național de Probe Combinate în aer liber de la București, câștigând încă o dată aplauze. (…) Este un exemplu de ambiție, putere și perseverență, atât pentru colegii lui, cât și pentru alți tineri”, îi aminteste atât performanțele sportive, cât și vocația de a fi salvator, plutonierul adjutand șef Viorela Nicolescu-Sava, purtător de cuvânt al Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni.