V.S.

Poliția Locală Ploiești a anunțat că, în cursul acestui an, au fost date câteva sute de amenzi persoanelor depistate că aruncă gunoaie rezultate din gospodării pe domeniul public. Mai precis, 402 sancțiuni care i-au vizat pe cei care abandonează deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale din construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public, în locuri neautorizate.
”Pentru identificarea persoanelor care depozitează în mod ilegal deşeuri pe terenurile ce constituie domeniul public al municipiului Ploieşti, polițiștii locali monitorizează permanent perimetrele în care se manifestă aceste fenomene, fiind identificate peste 64 de zone vulnerabile, respectiv intersecții de străzi și terenuri aflate cu preponderență la periferia orașului”, afirmă reprezentanții instituției.
Unul dintre ”punctele negre” preferate de persoanele care își aruncă resturile din casă și din curte în stradă este albia pârâului Dâmbu, în special în zona pasarelelor metalice, acestea fiind ”rampe de lansare” a gunoaielor menajere, a mobilierului rupt sau a altor tipuri de deșeuri.
”Totodată, Poliția Locală Ploiești a întreprins o serie de acțiuni prin care au fost verificați proprietarii de imobile cu privire la deținerea contractelor de salubritate încheiate cu operatorul autorizat, în cursul acestui an fiind aplicate mai multe sancțiuni contravenționale. De asemenea, în urma controalelor efectuate, polițiștii locali au întocmit somații prin care se comunică proprietarilor obligativitatea pe care o au de a încheia contracte cu operatorul autorizat în municipiul Ploiești, în vederea preluării deșeurilor menajere și asimilabile acestora, în caz contrar urmând să fie sancționați contravențional.

Acțiunile Poliției Locale Ploiești au caracter permanent, în vederea prevenirii încălcării actelor normative în vigoare, dar și pentru sancționarea contravențională a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate. Poliția Locală Ploiești condamnă săvârșirea unor astfel de fapte și recomandă cetățenilor să semnaleze Dispeceratului instituției, la numărul de telefon 0244/954, pe adresa de e-mail office@polocploiesti.ro sau polițiștilor locali aflați în patrulare, orice încălcare a regulilor sociale, a ordinii și liniștii publice”, transmite instituția aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești.