F.T.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatare a Furturilor din Locuințe Prahova au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în Ploiești și în Mizil, la domiciliile unor bărbați bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, cu un prejudiciu de 60.000 de lei. «Concret – informează IPJ Prahova – la data de 26 mai a.c., cei doi bănuiți, cu vârstele de 32 si, respectiv, 37 de ani, din municipiul Ploiești și din localitatea Valea Călugărească, ar fi pătruns în incinta unei locuințe din municipiul Ploiești și ar fi sustras 60.000 de lei.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă. La sediul unității de poliție au fost conduse trei persoane, în vederea audierii». Suportul de specialitate al descinderilor a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la activităţi participând şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești.
De asemenea, ieri, polițiștii Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului Ploiești au pus în executare două mandate de percheziție , într-o comună din județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Bănuiții ar fi fi înlesnit și determinat practicarea prostituției, «la stradă», în municipiul Ploiești, în cazul a două femei, acestea fiind constrânse prin presiuni psihice, de pe urma activității lor fiind obținute foloase patrimoniale.
Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale este de aproximativ 30.000 de lei. La sediul unității de poliție urmau să fie conduse, pentru a fi audiate, trei persoane.