Dinu Todoran a fost confirmat, în mod oficial, ca antrenor al echipei a doua a clubului Petrolul.
Din acest sezon, Petrolul va avea și o echipă secundă, ce va evolua în cel de-al treilea eșalon. Noua formație se va baza, evident, pe jucătorii tineri, de perspectivă, aflați deja în club, cărora li se vor alătura și cei mai promițători fotbaliști proveniți de la Petrolul 95 Ploiești, școala de fotbal a lui Daniel Chiriță.
Nou-formata echipă îl va avea ca antrenor principal pe Dinu Todoran, cel care se întoarce, astfel, la Petrolul Ploiești, clubul de la care, în urmă cu mai bine de 25 de ani, se lansa, ca, jucător, în fotbalul de elită! Todoran (45 ani) a debutat pentru Petrolul în 1998 și a părăsit gruparea „galben-albastră” șase ani mai târziu, în 2004, timp în care a adunat 129 de prezențe și 21 de goluri marcate. Ulterior cariera sa a continuat la Farul Constanța, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari.
La FC Voluntari, după încheierea activității de jucător, și-a început și cariera de antrenor, la Academia clubului ilfovean, pentru ca, după aceea, să facă pasul la prima echipă! Le-a mai antrenat pe CSM Slatina, FCSB și, din 2021, s-a aflat pe banca lui FC Voluntari 2.
“Este o onoare pentru mine să mă întorc la Petrolul Ploiești, clubul de la care, practic, am pornit în fotbalul mare! Am venit cu bucurie și cu convingerea că putem face o treabă foarte bună, pentru că Petrolul Ploiești a avut, întotdeauna, juniori foarte talentați și a fost o pepinieră pentru fotbalul românesc. Scopul nostru este să creștem acești jucători de perspectivă, astfel încât ei să fie pregătiți din toate punctele de vedere să facă pasul către prima echipă și, de ce nu, către loturile naționale”, a punctat Dinu Todoran, cel care a început de ceva vreme munca cu noii săi elevi, iar astăzi a aflat și țintarul din campionat.

Debut pe teren propriu, cu CS Tunari!
Echipa Petrolul 2 a fost repartizată în Seria a 5-a, iar primul joc îl va desfășura pe teren propriu, adversară fiindu-i una dintre cele mai solide echipe ale seriei, CS Tunari. În principiu, partida se va desfășura vineri, 30 august, pe stadionul „Conpet” din Strejnic, acolo unde echipa își va disputa meciurile de pe teren propriu.
Iată, însă, programul complet al turului de campionat:
Etapa 1 (30 august): FC Petrolul 2 – CS Tunari
Etapa 2 (7 septembrie): ACS FC Dinamo București – FC Petrolul 2
Etapa 3 (14 septembrie): FC Petrolul 2 – Flacăra Moreni
Etapa 4 (21 septembrie): FC Petrolul 2 – CS Păulești
Etapa 5 (28 septembrie): ACS Urban Titu – FC Petrolul 2
Etapa 6 (5 octombrie): FC Petrolul 2 – CSL Ștefăneștii de Jos
Etapa 7 (12 octombrie): ACS Sport Team București – FC Petrolul 2
Etapa 8 (19 octombrie): FC Petrolul 2 – AS FC Pucioasa
Etapa 9 (26 octombrie): CS Blejoi – FC Petrolul 2