• Pe șosele din județ, în primele șapte luni ale ­anului, din cauza vitezomanilor, și-au pierdut viața trei ­persoane, iar alte șase au fost grav rănite!

F.T.

În perioada 5 – 11 august a.c., se derulează, la nivel național, acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de aceasta.
Pe cale de consecință, agenții rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene – printre care și cei ai IPJ Prahova – derulează acțiuni ce au ca prioritate depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române. De ce sunt luați în vizor vitezomanii?
Pentru că, potrivit datelor centralizate la nivelul PJ Prahova, «în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, la nivel judetului, din cauza vitezei neregulamentare/ neadaptate au avut loc 9 accidente rutiere grave, în urma cărora 3 persoane au decedat și 6 au fost rănite grav. Astfel, 14% din totalul accidentelor grave au avut viteza drept cauză generatoare». Tot poliția prahoveană readuce în atenție faptul că, pe șoselele din țară, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi. (Foto cu caracter reprezentativ)