F.T.

O razie de amploare care a reunit 15 acţiuni rutiere derulate de către poliţiştii prahoveni a avut drept rezultat reținerea a 21 de permise de conducere, «pentru conducere sub influența alcoolului și pentru nerespectarea regimului legal de viteză», informează IPJ Prahova.
Acțiunile au fost derulate de către angajaţii Serviciului Rutier Prahova, ai Poliției municipale Ploiești, ai Polițiilor orășenești Azuga, Băicoi, Bușteni, Urlați, precum şi ai Secțiilor Rurale de Poliție Blejoi, Cocorăștii Colț, Puchenii Mari și Valea Călugărească, acestea având rolul de a conştientiza conducătorii auto la riscurile la care se expun atât pe ei înşişi, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic.
«În cadrul acțiunilor, au fost legitimate aproximativ 400 de persoane și totodată controlați peste 350 de conducători auto, în trafic. În afară de reţinerea celor 21 de permise, pentru neregulile constatate, au mai fost aplicate şi 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 108.900 de lei», mai informează IPJ Prahova.
Numărul de permise ridicate – 21 – ridică însă multe semne de întrebare. E drept, sus-amintitele razii au fost efectuate timp de trei zile.
Întrebarea care rămâne este însă: Cât de ­conştienţi sunt aceşti şoferi care se urcă la volan cu alcoolul în nas? Sau calcă acceleraţia până la ­podea?
O astfel de nedumerire am scris-o de nenumărate ori. Şi să nu ne-amăgim: O astfel de întrebare ne-o vom pune şi-n zilele următoare, cât timp buletinele de ştiri ale poliţiei anunţă, zilnic, «infracţiuni la regimul rutier».
Din păcate!