Pompierii din cadrul Detașamentului Vălenii de Munte au intervenit, în noaptea de luni spre marţi (26/27 august), pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă în localitatea Ştefeşti, la locul evenimentului fiind concentrate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD.
„La sosirea echipajelor de pompieri – se precizează într-un comunicat al ISU Prahova -, flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață totală de aproximativ 250 de metri pătraţi, intervenția pompierilor fiind îngreunată de faptul că nu exista o cale de acces pentru autospeciale, astfel că au fost nevoiți sa constituie un dispozitiv de stingere pe o distanță de aproximativ 350 de metri.
Echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova au asistat medical două persoane; una a suferit arsuri de gradele I și II (pe 5% din suprafața corporală) la nivelul membrului superior stâng, iar cea de a doua – o intoxicație cu fum. Ulterior, ambele victime au fost transportate la spital.
De asemenea, la locul evenimentului au fost identificate animale şi păsări carbonizate, respectiv un câine, 20 de iepuri și aproximativ 600 de porumbei”.
Cauza probabilă a incendiului, stabilită în dimineaţa zilei de ieri, a fost, potrivit specialiştilor de la ISU Prahova, „cablu elecric izolat necorespunzător”.