Poate că au de multe ori probleme să câștige, însă, cu certitudine, Petrolul și Oțelul știu să joace aproape perfect cartea apărării într-un meci de fotbal. Primesc foarte greu gol și, astfel, nici nu pierd, iar punctele pe care le adună în clasament, fie ele venite și în urma unor remize, își vor dovedi cu siguranță utilitatea.
Meciul de pe „Ilie Oană” a corespuns descrierii de mai sus. Două echipe bine organizate în defensivă, mai puțin inspirate în atac, muncitoare, disciplinate, nu tocmai spectaculoase, dar conștiente de ceea ce pot în acest moment. N-au fost ocazii uriașe, asta și pentru că ambii portari au arătat, ori de câte ori a fost cazul, siguranță. Zima a fost din nou omul meciului, în ancheta deținătorilor de drepturi TV, anulând orice tentativă a gălățenilor de a deveni periculoși, iar, dincolo, ex-petrolistul Iustin Popescu a avut o intervenție salutară în fața lui Bempah (79), autorul celei mai mari ratări a meciului!Un 0-0 până la urmă conform cu realitatea, rezultat în urma căruia echipa noastră se menține, cu un total de 10 puncte, în partea superioară a clasamentului. Urmează o săptămână cu două meciuri, primul mâine, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”, cu CSC Dumbrăvița, în faza play-off a Cupei României, urmat de cel de duminică, de la Botoșani (ora 16.30), din cadrul etapei a 8-a a Superligii.
Foto: Gheorghe Flușter/www.sportpictures.eu.

FC Petrolul – Oțelul Galați 0-0

FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Keita, Jyry – D. Radu (64 Rădulescu), Hanca (64 Bempah), Grozav (cpt) (90 Baiano) – Tudorie. Antrenori: Sanjin Alagic și Mehmet Topal.
Oțelul: I. Popescu – Maftei (60 Tănasă), Cisse, Stevanovic, Tomasevic – Lameira (73 Teles), Zivulic, Cisotti (cpt) – Maciel (60 Adăscăliței), Juric (73 Cojocaru), Duric (55 Al. Pop). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonașe galbene: Duric (33), Lameira (57), Cisse (90+5).
Au arbitrat: Rareș George Vidican – Alexandru Cerei și Adrian Vornicu.
Rezervă: Cătălin Ion Buși. Arbitru VAR: Sebastian Colțescu. Arbitru AVAR: Lucian Rusandu.
Observatori: Mircea Călin și Augustus Constantin.
Jucătorul meciului: Keita