F. T.

Biroul Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Prahova a inițiat o serie de activități educative în cadrul unei campanii care se derulează în scopul creșterii gradului de siguranță în rândul elevilor prahoveni, intitulată „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”.
Astfel, numai în perioada 29 iulie – 2 august a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat activități în diverse localități din Prahova.

„Copiii din școala de vară a Liceului teoretic Aurel Vlaicu din Breaza, școala de vară a Școlii Gimnaziale Negoești, din tabăra Eco-aventura din comuna Cheia, precum și din cadrul Grădiniței cu program prelungit Dumbrava Minunată din Ploiești, s-au bucurat de prezența polițiștilor prahoveni printre ei în zilele din vacanța mare.
Temele propuse în această campanie au fost abordate și prezentate în funcție de vârsta copiilor, incluzând prevenirea consumului de substanțe interzise, conștientizarea riscurilor de violență și vagabondaj, precum și promovarea siguranței rutiere. Peste 280 de elevi au fost implicați, primind informații esențiale pentru a se bucura de o vacanță în siguranță. Totodată, la unele dintre activități au participat și aproximativ 50 de părinți si cadre didactice”, informeză, într-un comunicat de presă, reprezentanții poliției prahovene.