Petrolul continuă seria evoluțiilor bune și, după prima victorie a sezonului, obținută în fața Rapidului, a venit și primul punct din deplasare, bifat într-un alt derbi, de această dată împotriva Universității Craiova. A fost 0-0 în Bănie, la capătul unui meci în care „lupii” n-au fost niciun moment mai prejos decât adversarii lor, ba chiar, în linii mari, au controlat ostilitățile, au dictat ritmul și au arătat că puteau fi considerați cel mult outsideri, așa cum s-a și întâmplat înainte de start, dar nici pe departe victime sigure.

Evident, pe acest fond de joc bun, rămâne și părerea de rău că, la final, nu ne-a surâs tabela de marcaj. A lipsit, însă, un pic de noroc, dar și ceva mai multă inspirație în atac și acel pragmatism atât de necesar pentru a rezolva, ”de trei puncte”, un astfel de meci. Pentru că, altfel, Craiova n-a fost un „bau-bau”, elocvent în acest sens fiind și faptul că oltenii n-au găsit spațiul porții lui Zima nici măcat o dată pe parcursul celor 90 de minute! Repetăm: Craiova, cu vedetele Mitriță, Ivan, Koljic, nu a reușit să dea măcar un șut pe poartă, în timp ce Petrolul a reușit de 6 ori acest lucru! Iar dacă adăugăm că, în repriza secundă, ”VAR”-ul a ”dormit” la un fault produs asupra lui Hanca, în careu, după un șut al lui Grozav și o minge respinsă în față de portar, chiar putem spune, clar, că ”lupii” meritau mai mult!

Pentru Petrolul a fost, astfel, punctul cu numărul 5 al sezonului, bilanț care ne situează, după patru etape scurse, la granița dintre play-off și play-out. Urmează un nou meci extrem de dificil, luni, 12 august, de la ora 19.00, atunci când pe „Ilie Oană” va sosi Universitatea Cluj, una dintre formațiile care au lăsat o impresie puternică în acest debut de sezon. Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Universitatea Craiova – FC Petrolul 0-0
Stadion: ”Ion Oblemenco”. Spectatori: circa 12.000
Universitatea: L. Popescu – Vlădoiu (46 Căpățână), Maldonado, Zajkov, Nchama – Oshima, Mekvabishvili (64 Crețu) – Bairam (46 Bană), Houri (74 Paradela), Mitriță – A. Ivan (37 Koljic). Antrenor: Constantin Gîlcă.
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Jyry, Keita – D. Radu (77 Tolea), Hanca (61 Mateiu), Grozav – Tudorie (90+3 D. Ilie). Antrenori: Sanjin Alagic și Mehmet Topal.
Cartonașe galbene: Bairam (44), Mitriță (45+2)/Keita (73), Tolea (83).
Au arbitrat: Ionuț Coza – Vasile Florin Marinescu și Alexandru Florian Vișan.
Arbitru de rezervă: George Cătălin Roman. Arbitru VAR: Iulian Dima.
Arbitru AVAR: Raul Constantin Ghiciulescu.
Observatori: Augustus Constantin și Marcel Vasile.
Jucătorul meciului: Paul Papp

Berisha așteaptă… Hansa
Atacul Petrolului nu l-a mai avut în prim-plan pe Albin Berisha, kosovarul forțând un transfer în Liga a III-a germană, la Hansa Rostock! Nemții au făcut deja mai multe propuneri Petrolului, privind transferul, părțile urmând să cadă de acord, cel mai probabil mâine, asupra ”variantei finale”.