Florin Tănăsescu

Întru trezirea la realitate – iar nu spre a visa la cai maro pe un cer indigo – a fost promulgată „Legea Televizorul”. Cu aplicare de îndată.
De asemenea, au fost scoase la înaintare şi normele metodologice/ideologice de aplicare, că sac fără petic nu se poate.
Ce prevede legea:
Orice român care va împlini în ziua primului tur de scrutin 18 ani este obligat să se benocleze minimum cinci ore pe seară la emisiunile subscrise programului „Deontologizarea României”.
În cazul în care sunt mai sunt meciuri cu echipe româneşti angrenate-n vreo cupă europeană, actul normativ rămâne în vigoare. Votantul află scorul la sfârşit, nu trebuie să stea cu ochii lipiţi de micul ecran. Mai ales că nu în puţine cazuri sunt prelungiri.
Ceva de genul turul doi al alegerilor prezidenţiale.
Dacă, la orele de vârf, când îşi dau ochii peste cap candidaţii invitaţi la vreun post, vreun votant se uită pe TVR Cultural, va fi sancţionat prima dată cu avertisment.
Starea de recidivă presupune urmărirea confruntării electorale din urmă cu ceva ani, când a ieşit Iliescu prima dată preşedinte.
Normele de aplicare:
Echipe de voluntari de la fiecare partid se vor uita pe geam, în casa omului, să vadă pe ce program rulează acelaşi film de vreo 30 de ani.
În cazul imobilelor pe verticală – la blocuri facem referire – acestă muncă de supraveghere o vor efectua „oamenii-muscă”. Sau „agenţi-electorali-păianjeni”, alţii decât alpiniştii utilitari.
Sens în care, gospodinele sunt rugate să facă geamurile cât mai transparente. Adică să le şteargă/spele mai ceva ca atunci când vine popa cu sfeştania.
În stadiu de recomandare este ca o familie să aibă mai multe televizoare. Cum ar fi: şi-n sufragerie, şi-n dormitor, şi sub pernă.
Varianta „sub pernă” este indicată insomniacilor.
„Televizor în grădină” este pentru cine a cultivat un colţişor de ţelină. Iar dacă are şi morcov, când îl scoate, trebuie să aibă un ochi la el şi-un altul la micul ecran.
Culturalizarea în masă cu „Breaking News-uri” se va face pe câmp. Sens în care, la tăiat de coceni – că nu s-a făcut porumbul anul ăsta – masa electorală va lua la cunoştinţă despre tendinţa actuală a politicii româneşti. Că despre asta-i vorba, ce s-o mai lălăim cu telecomanda-n mână!
La toamnă, în pruni, trebuie montate de asemenea televizoare.
Aici, normele metodologice atrag atenţia asupar unui lucru. Acesta este:
„Nu daţi curs la primul impuls, deci nu puneţi prăjina pe primul candidat care apare pe sticlă. Număraţi până la 10, apoi învârtiţi-vă în jurul pomului până cădeţi lat. După aia, reveniţi la sentimente mai bune fără să vreţi”.
Amendament:
S-a pus, într-adevăr, problema cu ce trebuie înlocuite posturile cu „Desene animate”.
Pe de altă parte s-a ajuns la concluzia că însuși programul „Deontologizarea Româiei” este un desen animat, deci nu-i cazul de schimbat grila.
Vizionare plăcută!
P.S.
Ce dor ne e de emisiunea „Veniţi cu noi, pe programul doi!”.