Prima victorie externă pentru Petrolul, în această stagiune, a venit în etapa a șasea, la Clinceni, în fața nou-promovatei Unirea Slobozia. „Lupii” s-au impus la limită, 2-1, Mihnea Rădulescu (40) și Alexandru Tudorie (77) anulând avantajul pe care ilfovenii îl luaseră după reușita lui Gele (29).
Până la urmă s-a respectat calculul hârtiei. Echipa mai experimentată, mai bună, mai rutinată, a câștigat un duel care a stat, totuși, destulă vreme sub semnul incertitudinii rezultatului final. Petrolul a început mai bine, a avut trei mari oportunități în primele 20 de minute, însă Jyry (5), Grozav (6) și Tudorie (20) s-au lovit de paradele lui Rusu, iar drumul spre deschiderea scorului l-au găsit, până la urmă, amfitrionii, Gele (29) „agățând” un balon în careul mic, înainte de a-l trimite, pe lângă Zima, în plasă: 1-0!
Din fericire, însă, „lupii” nu și-au complicat și mai mult situația și au găsit replica până la pauză, tânărul Mihnea Rădulescu (40) „nivelând” scorul cu o execuție spectaculoasă, un vole de la 8-9 metri, lateral dreapta, cu care a propulsat balonul la colțul lung: 1-1, aceasta fiind prima reușită în Liga 1 a tânărului fotbalist, născut în anul 2005!
Iar partea a doua a început sub auspicii bune, pentru că arbitrul Flueran, după ce a consultat monitorul de la marginea terenului, l-a eliminat direct pe Gele (50) pentru un cot aplicat lui Papp, misiunea petroliștilor părând, astfel, mult mai ușoară. Firesc, Petrolul a forțat victoria, dar golul izbăvitor a venit relativ târziu, după ce Bempah a insistat, în tușă, la o minge ce părea pierdută, a centrat în fața porții, de unde Tudorie (77) n-a iertat: 1-2, acesta fiind și pentru Tudorie, primul gol ”galben-albastru”.
Finalul n-a fost unul scutit de emoții, pentru că Unirea a trecut de două ori pe lângă gol, la ocaziile lui Lazăr (86) și Medina (89), dar, în cele din urmă, Petrolul și-a securizat cele trei puncte și, odată cu acest succes, a făcut și un salt în clasament, ajungând, momentan, în zona de play-off.
În etapa viitoare ne întoarcem pe „Ilie Oană”, pentru meciul de vineri, 23 august, ora 19.00, cu Oțelul Galați.
Foto: Simion MECHNO/SPORT PICTURES

Unirea Slobozia – FC Petrolul 1-2 (1-1)
Stadion: ”Clinceni”. Spectatori: circa 800. Marcatori: Gele (29)/Rădulescu (40), Tudorie (77).
Unirea: Rusu (cpt) – Medina, Antoche, Pospielov, Șerbănică – Lopez Verla, Perianu – Camara, Purece, Aganovic – Gele. Antrenor: Adrian Mihalcea.
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Keita, Jyry – Rădulescu, Hanca, Grozav (cpt) – Tudorie. Antrenori: Mehmet Topal și Sanjin Alagic.
Cartonașe galbene: Afalna (90+4)/Papp (64), Dumitriu (90+3).
Cartonaș roșu: Gele (49).
Au arbitrat: Viorel Flueran – Daniel Mitruți și Cristian Ilinca.
Rezervă: Cristian Moldoveanu. Arbitru VAR: George Găman. Arbitru AVAR: Lucian Rusandu.
Observatori: Viorel Ilinca și Adrian Vidan.