Sâmbătă, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești a avut loc tragerea la sorți a jocurilor din primul tur al ediției 2024-2025 a Cupei României la baschet feminin.
În competiție se înscriseseră inițial 11 formații, însă CSU Brașov și-a anunțat retragerea; cum regulamentul prevede ca reprezentantele țării noastre în competițiile europene FIBA (CSM CSU Constanța, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Universitatea Cluj-Napoca) să evolueze direct în turul al doilea al Cupei României, în urnele pentru tragerea la sorți a jocurilor din primul tur au fost introduse numele a doar șapte echipe: FCC UAV Arad, CSM Târgoviște, Rapid București, CSM Alexandria (capi de serie), Agronomia București, Sportul Studențesc București, CS Județean Prahova.
De remarcat prezența divizionarei secunde feminine CSJ Prahova, apariție nouă în peisajul baschetbalistic de la noi.
În prezența reprezentanților cluburilor Rapid și Sportul Studențesc, sorții au decis următoarele întâlniri:
FCC UAV Arad – Sportul Studențesc București
CSM Târgoviște – Agronomia București
Rapid București – CS Județean Prahova
CSM Alexandria este norocoasa echipă calificată direct în turul al doilea, ea urmând să fie însoțită în faza următoare de câștigătoarele celor trei duble manșe din primul tur, dar și de echipa – dintre învinse – care va pierde la cea mai mică diferență totală de puncte.
Cele două manșe ale întâlnirilor din primul tur al Cupei României la baschet feminin sunt programate pe 18 și 25 septembrie 2025.