F.T.

În dimineața zilei de luni, 5 august a.c., în jurul orei 4.30, polițiștii rutieri prahoveni au fost sesizați, prin intermediul Numărului Unic «112», că pe raza comunei Păulești a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Potrivit IPJ Prahova, «din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 1, în localitatea Păulești, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 24 de ani.
Întrucât bărbatul de 46 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge».
În fapt, «startul» șoferilor care s-au urcat băuți la volan a fost dat cu o zi în urmă, respectiv duminică- 4 august.
Exemplificăm câteva cazuri prezentate tot de către poliția prahoveană: agenții rutieri ploieșteni au tras pe dreapta, la data de 4 august a.c, în jurul orei 7.00, pe strada Ștrandului, din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Bucov, care rula cu viteza de 89 de km/h.
În contexul în care șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Tot în Ploiești, și tot la aceeași oră matinală, pe Bulevardul București a fost observat un autoturism «al cărui conducător auto a schimbat brusc direcţia de deplasare, prin efectuarea manevrei de întoarcere, motiv pentru care aceștia au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind oprit în localitatea Tătărani.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din comuna Bărcănești.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge» (Comunicat IPJ Prahova).
De asemenea, oamenii legii din Florești l-au scos din trafic, în seara zilei de 4 august, pe un conducător auto din Băicoi, în vârstă de 42 de ani. «Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1, 08 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Câteva ore mai târziu, tot în Florești, a fost tras pe dreapta un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 46 de ani.
«La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0, 61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge», informează poliția prahoveană. În toate cazurile amintite mai sus, cercetările sunt continuate pentru luarea măsurilor legale care se impun.
Deci, mai nou, așa beau «oamenii buni»: de duminică spre luni…