F. T.

Poliţiştii prahoveni efectuează, în prezent, cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „distrugere” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice” și în care sunt implicate mai multe persoane.
Cazul este prezentat de către IPJ Prahova astfel: „La data de 4 august a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Secției nr.4 Ploiești au fost sesizați că pe strada Smârdan, din municipiu, are loc un conflict între mai multe persoane.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat mai multe patrule de poliție din cadrul Poliției municipiului Ploiești, din primele verificări efectuate reieșind faptul că între membrii a două familii ar fi avut loc un conflict verbal, care a degenerat.
În fapt, 5 bărbați și o femeie – cu vârstele cuprinse între 16 și 63 de ani – ar fi agresat fizic alte trei femei, acestea din urmă fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Totodată, bănuiții ar fi distrus mai multe geamuri de la două locuințe de pe străzile Smârdan și Beiuș.
La fața locului, în sprijin, au intervenit și polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, precum și angajaţi ai IJJ Prahova şi ai Grupării de Jandarmi Mobile «Matei Basarab» Ploiești.
Persoanele implicate în altercaţie au fost conduse la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii, iar în baza probatoriului administrat faţă de şase bănuiţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca ieri (n.n. – ieri, 5 august) să fie prezentate unităţii de parchet competente pentru luarea altor măsuri preventive.”