V. S.

Orașul Azuga se află într-o situație dificilă, iar primarul ales Adrian Purcaru atrage atenția asupra problemelor generate de nefinalizarea până la 31 decembrie 2023 a proiectelor cu finanțare europeană. ”Pe zi ce trece, crește suma datoriilor Orașului Azuga care ar trebui achitate în următoarele 12 luni. Suntem aproape de 1 milion de euro!!! Proiectele finanțate din fonduri europene și care trebuiau finalizate până la 31 decembrie 2023 vor necesita plăți de la bugetul local de aproape 1 milion de euro”, a transmis edilul ales în urma scrutinului de la început de iunie, care va prelua mandatul spre finalul lunii octombrie. Adrian Purcaru face referire la informațiile venite chiar din rândul funcționarilor autorității publice locale, care vorbesc despre o ”situație financiară dezastruoasă” nemaiîntâlnită de 20 de ani.
”Astăzi nu se lucrează la proiectul Liceului, nu se lucrează la proiectul Spitalului (de 1 an), nu se lucrează la Centrul cultural și nici la cel social din cauza lipsei resurselor bugetare locale. Banii europeni care mai sunt de cheltuit vor fi plătiți după semnarea noilor contracte de finanțare, dar partea asumată de Orașul Azuga prin Primar și Consiliul local nu există decât pe hârtie. Tot situația financiară dezastruoasă este cauza pentru care actuala administrație nu a pregătit niciun proiect nou pentru obținerea finanțării prin Programul Regional Sud Muntenia 2021-2027, unde sunt deja deschise apeluri pentru proiecte.
Așa se încheie perioada cu cele mai multe oportunități de dezvoltare din istoria României și a orașului nostru (Anghel Saligny, ANL, CNI, AFM, POR 2014-2020, PNRR), cu o gaura imensă în bugetul local. Dacă aveam o strategie sănătoasă de la început, dacă făceam proiecte bune care să nu necesite suplimentarea din bugetul local cu sume care ne depășesc posibilitățile, astăzi ar fi trebuit să simțim creșterea și dezvoltarea reală a Azugii”, atrage atenția primarul ales al orașului Azuga, Adrian Purcaru.