Petrolul a ajuns la 3 meciuri consecutive fără gol primit, dar, din păcate, nici nu reușește să marcheze, ”combinând” al doilea 0-0 consecutiv. Un rezultat, ”remiză albă” cu U. Cluj, care nu poate fi încadrat în categoria eșecurilor, dar care putea fi unul cu adevărat ”șmecher”, dacă se reușea acel gol izbăvitor, care a părut aproape de câteva ori.
A fost un meci ”încins” pe „Ilie Oană”, dar încheiat nedecis. Petrolul și Universitatea Cluj au rămas cu câte un punct, însă ambele au confirmat, prin jocul prestat, parcursul bun din ultimele runde de Superligă.
Nicio înfrângere pentru clujeni în primele patru etape, una singură în dreptul petroliștilor, elemente suficiente care să prevestească, astfel, un duel echilibrat pe „Ilie Oană”. Și așa a și fost, pentru că pe arena ploieșteană, în fața a peste 8000 de spectatori, s-au „ciocnit” două echipe ordonate, muncitoare, bine organizate de către antrenorii lor, adevărate „nuci” greu de spart pentru orice rival din prima ligă.
Și raportul ocaziilor mari de gol a fost o copie a echilibrului existent pe teren. „Lupii” au avut prima șansă mare, atunci când Jyry i-a furnizat o pasă măiastră lui Denis Radu, dar șutul din careu al acestuia a fost respins peste transversală de către Gertmonas, „șepcile” replicând prin Thiam (27), tot cu un șut din mijlocul careului, la care Zima a avut o intervenție magistrală, oprind in-extremis mingea din drumul spre plasă!
Apoi, într-un final „fierbinte”, Huja (89) a plasat un balon, cu capul, aproape de bara din dreapta lui Gertmonas, dar portarul Clujului a „zburat” și a deturnat în corner, iar imediat, la celelalte buturi, Zima, cel ce avea să fie declarat și „omul meciului” a „scos”, de sub transverală, mingea trimisă, tot cu capul, de către Cristea, dar, cea mai mare ocazie a ploieștenilor s-a consemnat în prelungiri, când, scăpați pe contraatac, în superioritate numerică, Bratu și Fabricio Baiano nu și-au ”potrivit” pașii pentru a duce mingea în plasa adversă, pasa lui Mario fiind neinspirată. Revenind la Fabricio Baiano, acesta- alături de Akosah Bempah- a prins primele minute oficiale în tricoul galben-albastru, evoluția celor doi fiind una care va oferi soluții în plus – cel puțin din punct de vedere al soluțiilor de pe banca de rezerve. Până la urmă, 0-0 poate fi considerat un rezultat echitabil, bun pentru ambele echipe. Chiar și doar cu un punct, Petrolul și Universitatea își sporesc zestrea din clasament și pot aștepta, astfel, în liniște următoarele confruntări. Pentru petroliști, prima va fi contra nou-promovatei Unirea Slobozia, meci ce se va disputa vineri, 16 august, de la ora 19.00, pe arena din Clinceni.

Irobiso… spectator
Problema atacului pare a fi pe cale să se rezolve, într-o oarecare măsură, Christian Irobiso fiind aproape de revenirea la Ploiești! Cu doar 2 reușite în primele 5 runde, Petrolul suferă la capitolul ofensiv, transferul unui atacant fiind obligatoriu, mai ales după plecarea lui Berisha în Germania, la echipa de Liga a 3-a, Hansa Rostock. Irobiso – aflat sub contract cu clubul din Liga a III-a saudită, Al Ula, negociază revenireaa la Petrolul, acesta fiind primit cu ”simpatie” de spectatori și colegi, la trecerea prin vestiar, după meci. Foto: Gheorghe Flușter.

FC Petrolul – Universitatea Cluj 0-0
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Keita, Jyry – D. Radu (66 Bratu), Hanca (59 Akosah-Bempah), Grozav (cpt) – Tudorie (59 Fabricio ­Baiano). Antrenori: Mehmet Topal și Sanjin Alagic.
Universitatea: Gertmonas – Boboc, Masoero (77 Mitrea), Cristea, Chipciu (cpt) – Bic (66 G. Simion), Ov. Popescu – Rață (77 Oancea), Nistor, Thiam (64 ­Bettaieb) – Blănuță (46 Silaghi). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Cartonașe galbene: Thiam (43), Bic (66).
Au arbitrat: Bogdan Dumitrache – Radu Ghinguleac și George Neacșu.
Arbitru de rezervă: Ovidiu Robu. Arbitru VAR: Cătălin Popa.
Arbitru AVAR: Viorel Flueran.
Observatori: Ion Cățoi și Andrei Ioniță.
Jucătorul meciului: Paul Papp