• Festivalul-Concurs Național de Poezie, Ediția a II-a

 

Miercuri, 14 august 2024, orele 17.00, la Muzeul Pietrei, din comuna Sângeru, județul Prahova, va avea loc un  eveniment IN MEMORIAM Lucian Avramescu, în ziua în care scriitorul ar fi împlinit vârsta de 76 de ani.

În cadrul acestui eveniment, se va face și decernarea premiilor Festivalului-Concurs Național de Poezie „Lucian Avramescu”, Ediția a II-a.

 

Juriul Concursului:

Acad. Valeriu Matei, președinte

Florin Sicoie, scriitor

Gelu Nicolae Ionescu, scriitor

 

Cuvânt de deschidere:

Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii

Marina Almășan, realizator și producător TV

Eveline Păuna, Jurnalist

Octavian Știreanu, jurnalist și scriitor

Ionel Stoica, jurnalist și realizator TV

 

Program artistic

 

Actorul Adrian Fetecău va susține, împreună cu doi colegi din Grupul Vouă, Florin Nan și Tică Sandu, un recital de muzică și poezie, pe versurile lui Lucian Avramescu.

 

Recitalul violonistului Alexandru Tomescu

Sprijinul în organizarea evenimentului a venit din partea Consiliului Județean Prahova; Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”; Ministerul Culturii, prin Direcția Județeană pentru Cultură Prahova; BES România – Beauty & Science; Revista „Itinerar”,  Revista „Atitudini Vechi și Noi” și Romaqua Group Borsec.

Miercuri, 14 august, porțile Muzeului Pietrei vor fi deschise, fără percepere de taxă, ca în fiecare an,  pentru iubitorii de muzică, de poezie, de cultură, pentru toți aceia care vor să-i aducă un omagiu scriitorului și jurnalistului Lucian Avramescu, aici, în locul pe care atât de mult l-a iubit, și unde a ales să-și aibe odihna veșnică!

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a AMPress și pe Publive!