Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă au fost trimise ieri după-amiază pe strada Republicii din Băicoi, pentru a gestiona situaţia după ce o magistrală de gaze naturale a fost avariată în timpul unor lucrări de canalizare care se efectuau în zonă.
”Intervenim pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire şi stingere a incendiilor în urma producerii unei avarii accidentale, în timpul unor lucrări, la o magistrală de gaze naturale.
Ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea persoanelor pe o rază de 100 m şi blocarea traficului. Intervenim cu două autospeciale de stingere şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Ca măsură preventivă, s-a dispus evacuarea persoanelor pe o rază de de 100 de metri şi blocarea traficului”, au precizat, într-o primă informare, în jurul orei 14.45, reprezentanţii ISU Prahova.
Ulterior, reprezentanţii instituţiei au revenit, precizând, la ora 15.00: „Au fost evacuate 12 proprietăţi individuale, 4 operatori economici, în total 27 de persoane”.