Fix când a trebuit și cum a trebuit! Așa a venit victoria obținută în fața Rapidului. Adică după un start de sezon șovăielnic, „inflamat” de eșecul dur suferit în deplasarea cu Dinamo, și la timpul potrivit, pentru că Petrolul începea etapa din postură de codașă a ierarhiei!
Petrolul a avut ambiție. A avut determinare, a fost și sacrificiu, dar a fost și pragmatism. Și pentru că altfel nu se putea, a fost și un pic de noroc. Mai cu seamă la faza din minutul 5, atunci când Burmaz a ratat, incredibil, din fața porții, trimițând balonul în bara din stânga lui Zima!

De acolo, cu tabela de marcaj rămasă neschimbată, s-a putut construi, practic, succesul. Și fix la capătul primei jumătăți de oră, Albin Berisha (31) a fost cel care a lovit decisiv, atacantul kosovar „înțepând” balonul, cu o execuție de atacant de top, pe lângă Aioani, la o centrare venită, de pe dreapta, de la Hanca.

Rapidul a mai avut o zvâcnire, pe final de repriză, dar Zima a demonstrat încă o dată că este, probabil, cel mai bun portar din Superliga și a intervenit magistral la lovitura de cap a lui Paul Iacob (45), iar repriza a doua, apoi, a fost una mai degrabă a șahului etern. „Lupii” s-au închis bine, „vișiniii” nu au avut armele necesare ca să-și propună mai mult decât o dominare sterilă, puțin periculoasă pentru buturile ploieștene, și astfel jocul a curs către un final pe care cei peste 9000 de suporteri petroliși veniți pe „Ilie Oană” și-l doreau.
Trupa lui Topal, Alagic și Stângă sparge, astfel, „gheața” cu prima victorie a sezonului, trage o gură binemeritată de aer proaspăt și poate pregăti în liniște viitorul duel. Pentru că duminică o așteaptă încă o încercare teribilă, în Bănie, în fieful Universității Craiova (ora 19.00).

A debutat și Boțogan și Liga 1
Meciul cu Rapid a mai adus un moment deosebit pentru petrolistul Alin Boțogan, care a intrat și el, oficial, în rândul jucătorilor de primă ligă! Boțogan, jucător născut în 2004, produs get-beget al Petrolului, care a jucat 3 sezoane în Liga a II-a, la Petrolul, Slobozia și Chindia, a trăit din teren ultimele momente ale superbului succes, cu curaj și determinare. Încă trei ani din acest moment, ”jucător under”, mijlocașul petrolist se anunță un fotbalist de reală perspectivă, care, foarte probabil, va prinde din ce în ce mai multe minute pe gazon.

FC Petrolul – Rapid București 1-0 (1-0)
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 9000. A marcat: Berisha (31).
Petrolul: Zima – Ricardinho, Huja, Papp, Țicu (85 Dumitriu) – Keita, Jyry – D. Radu (76 Boțogan), Hanca (73 Mateiu), Grozav (cpt) – Berisha (73 Tudorie). Antrenori: Sanjin Alagic, Mehmet Topal, Florin Stângă.
Rapid: Aioani – Braun (cpt), Blazek (67 Săpunaru), Iacob, Ignat (79 Gheorghe) – Petrila (90 Papeau), Gojkovic, Kait, Micovschi (46 Borza) – Jambor (67 Hasani), Burmaz. Antrenor: Neil Lenon.
Cartonașe galbene: Eșanu (89), Hanca (90+2) – ambii în afara terenului.
Cartonaș roșu: Gojkovic (88).
Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Sebastian Eugen Gheorghe și Andrei Gabriel Constantinescu.
Rezervă: Ionuț Coza. Arbitru VAR: Radu Petrescu. Arbitru AVAR: Imre Laszlo Bucsi.
Observatori: Adrian Vidan și Paul Mincu.
Jucătorul meciului: Zima

Popovici și explozia de bucurie de pe ”Ilie Oană”
Cu 15 de minute înainte de Petrolul – Rapid, 10.000 de oameni și-au unit rugăciunile și sentimentele pentru un scop comun: să-l susțină pe David Popovici care a devenit campion olimpic în proba de 200 m liber, momentele de pe arena ”Ilie Oană” fiind unele de pus în ramă. Galeriile s-au oprit pentru câteva zeci de secunde, tot stadionul a strigat ”România , România”, iar momentul când pe tabelă a apărut ”Locul 1” în dreptul înotătorului nostru, a creat o atmosferă cum rar se poate trăi, de parcă tot stadionul era la Paris, nu la Ploiești! Suporterii celor două echipe au aplaudat performanța deosebită, ploieștenii având pregătit și un banner pentru primul medaliat olimpic cu aur al României la Jocurile Olimpice din acest an!

Foto: Răzvan Păsărică.