La sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc tragerea la sorți în urma căreia am aflat programul sezonului regular din Liga 2 Casa Pariurilor, ediția 2024-2025.

Programul primei etape – 3 august 2024
CSM REŞIŢA – FCU 1948 CRAIOVA FC
CSC DUMBRĂVIŢA – METALUL BUZĂU
CSA STEAUA – CAMPIONII FC ARGEŞ
CSM FOCŞANI 2007 – AFC CÂMPULUNG MUSCEL 2022
FC BIHOR ORADEA – VIITORUL PANDURII
AFK CSIKSZEREDA – ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ
CSM SLATINA – FC VOLUNTARI
CONCORDIA CHIAJNA – CS AFUMAŢI
CS MIOVENI – UNIREA UNGHENI
CS CORVINUL 1921 – CSC 1599 ŞELIMBĂR
FC METALOGLOBUS – CHINDIA TÂRGOVIŞTE
Lista tehnicienilor aflați pe bănci aproape de startul sezonului 2024/2025 în Liga 2 Casa Pariurilor propune o provocare interesantă prin prisma trecutului acestora ca fotbaliști. Printre aceștia și un prahovean, Eusebiu Tudor, care a preluat în această vară nou-promovata Unirea Ungheni.
Cu FC Voluntari și FCU Craiova retro­gradate din primul eșalon plus șase formații promovate din Liga 3, seria din acest sezon al Ligii 2 Casa Pariurilor ajunge la un format extins, cu 22 de competitoare, și se anunță spectacol total cu miză uriașă!
Avem 22 de antrenori gata să confirme sau să se afirme în cursa lor pentru îndeplinirea obiectivelor, iar o avancronică specială a ediției se poate desprinde ușor dacă analizăm parcursul lor ca… fotbaliști!

Pe lângă trofee, șase nume cu greutate în fotbal
Tehnicienii compun o listă cumulată cu sute de meciuri în prima ligă din România, partide în cupele europene, sezoane în cam­pionate din străinătate. Nu toți au câștigat trofee, deși reprezintă nume cunoscute ca jucători!
Spre exemplu, Marco Veronese (Ceahlăul), fost atacant la Inter Milano, Chievo, Modena, Spezia, Venezia sau Cesena. Iar din fotbalul intern, Ștefan Bărboianu (Reșița, și el trecut pe la Petrolul și Astra Ploiești), Alin Chița (Mioveni), Eusebiu Tudor (Ungheni), Marius Croitoru (FCU Craiova), Ilie Poenaru (Chiajna, fost jucător la Metalul Plopeni).

Un vestiar cu 46 de trofee! Ianis Zicu e lider
Dar să îi descoperim pe cei 9 antrenori din L2 cu trofee în palmares ca fotbaliști și ierarhia lor la acest capitol, cu mențiunea că sunt evidențiate echipele pentru care au triumfat în teren cu denumirea lor de la vremea obținerii performanței:
9 trofee
Ianis Zicu (Metaloglobus, cu Poiana Câmpina ca jucător, în CV) – 2 titluri, 5 Cupe, 2 Supercupe (Dinamo, Rapid, ȚSKA Sofia, Pohang Steelers)
7 trofee
Claudiu Niculescu (FC Voluntari) – 3 titluri, 3 Cupe, o Supercupă (Dinamo)
Robert Ilyes (Csikszereda, fost jucător la Astra Ploiești) – 2 titluri, 3 Cupe, 2 Supercupe (Rapid, Khazar Lankaran)
6 trofee
Nicolae Dică (FC Argeș) – 3 titluri, 2 Cupe, o Supercupă (Steaua, CFR Cluj)
5 trofee
Flavius Stoican (CSM Reșița, fost antrenor Petrolul) – 2 titluri, 2 Cupe, o Supercupă (Dinamo, Șahtior Donețk)
4 trofee
Costin Lazăr (Muscelul) – 2 Cupe, 2 Supercupe (Rapid, FC Voluntari)
Constantin Schumacher (Șelimbăr) – un titlu, o Cupă, 2 Supercupe (Rapid)
3 trofee
Daniel Oprița (CSA Steaua) – 2 titluri, o Supercupă (Steaua)
1 trofeu
Florin Maxim (Corvinul) – o Cupă (Steaua)