Nicoleta Dumitrescu

Așa cum era de așteptat, o serie de apariții la televizor, cât și anumite secvențe înregistrate și distribuite, ulterior, pe rețelele de socializare, confirmă că aleșii neamului, oriunde s-ar afla sau s-ar duce, sunt în stare să plimbe, după ei, inclusiv… circul. Tocmai a demonstrat-o, cu vârf și îndesat, unul dintre cei 33 de europarlamentari pe care românii i-au trimis, ca rezultat al alegerilor din 9 iunie a.c., în Parlamentul European.
Este vorba despre Diana Șoșoacă, șeful partidului SOS, care, încă din primele zile de activitate, a ținut să le arate celor peste 700 de europarlamentari din noul legislativ european, cine este ea. Cine este ea prin ceea ce zice și ceea ce face, evident, imediat după ce a primit legitimația de europarlamentar aceasta oferind adevărate spectacole de absurd și grotesc. Primul spectacol de circ, pe modelul celui deja patentat la București, în Parlament, pe vremea când era senator, a fost chiar cel în care colegul său de partid, Luis Lazarus, a filmat momentul în care aceasta își anula, practic, buletinul de vot pentru alegerea noului președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola, pe lângă tăierea cu X a numelui trecând cu pixul și o serie de mesaje, din care nu a lipsit termenul ”Niciodată”, ca de exemplu ”Niciodată pentru dictatura UE!”. Apoi, atitudinea agresivă a ținut să și-o arate atât în prima intervenție de la microfon, dar, mai ales, ieri, în timpul ședinței la finalul căreia s-a decis dacă Ursula von der Leyen rămâne sau nu președinta Comisiei Europene. Cert este că europarlamentăreasa s-a desfășurat în plenul Parlamentului European într-un nou moment de circ, îmbrăcată în ie și fotă aceasta punându-și la gură botnița cu care s-a prezentat de nenumărate ori și în fața parlamentarilor români. Ba, a mai fluturat într-o mână și un sac de plastic, de culoare neagră, ca aluzie la problemele cu care se confruntă Ursula von der Leyen, care a pierdut procesul privind transparența contractelor de achiziție a vaccinurilor împotriva Covid-19, Diana Șoșoacă țipând, cu voce tare, că și în România au murit oameni de Covid, în pandemie, care odată decedați erau puși într-un sac de culoare neagră. Reprezentația acesteia însă nu a durat prea mult, fiind dată afară din plenul Parlamentului European, în aplauzele sălii.
Oare, chiar din primele zile de activitate, era nevoie ca politicienii trimiși de români în Parlamentul European să se dea în spectacol chiar așa, în stilul lor obișnuit?!? Partea cea mai tristă este însă că, de tot acest spectacol trist, protagoniștii nu se jenează niciun pic, ba chiar sunt mândri de ei, considerându-se un exemplu care trebuie chiar apreciat! Și mai grav este faptul că, sub cupola ridicolului, având gura mare și punându-și mâna în șolduri, astfel de aleși ai neamului, înconjurându-se de icoane și ținând în mână sticluțe cu mir, se consideră mari patrioți, apărători ai dreptății!
Odată trimiși în Parlamenrtul European, s-a crezut că metehnele vechi vor dispărea. Numai că, iată, unii dintre aceștia umblă după ei, pe oriunde se duc, inclusiv cu circul, pe care consideră că sunt îndreptățiți să-l facă oricând și oricum, după cum poftesc ei. Dar, oare, pentru astfel de momente de circ au votat românii, în condițiile în care salariul brut al unui europarlamentar este de peste 10.000 de euro pe lună, la care se mai adaugă alte privilegii?