F.T.

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul instituției au inițiat campania «Scuzele nu schimbă realitatea», aceasta având drept scop combaterea violenței în familie și protejarea victimelor acestui fenomen.
«Campania «Scuzele nu schimbă realitatea» urmărește creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra efectelor devastatoare ale violenței domestice, educația comunității cu privire la semnele și consecințele violenței în familie, promovarea mijloacelor legale și instituționale de protecție și suport pentru victime, încurajarea raportării actelor de violență și sprijinirea victimelor în demersul lor de a obține justiție și protecție», se menționează într-un comunicat al IPJ Prahova.
De altfel, polițiștii prahoveni au desfășurat deja o serie de acțiuni în cadrul mai multor instituții publice și au purtat discuții cu personalul acestora, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu.
«De asemenea – mai informează poliția prahoveană – , cetățenilor în mijlocul cărora oamenii legii au fost prezenți le-a fost prezentată aplicația Bright Sky, un nou instrument digital dedicat sprijinirii victimelor violenței domestice și creșterii gradului de conștientizare asupra acestei probleme grave. Această aplicație inovatoare este disponibilă gratuit pentru descărcare pe dispozitivele mobile, oferind utilizatorilor acces rapid la informații și resurse esențiale».