Petrolul a cedat categoric în prima deplasare a sezonului, un 1-4 pe terenul lui Dinamo București ce nu lasă loc de prea multe comentarii. Gazdele au punctat de câte două ori în fiecare repriză, prin Abdalah (12), Cîrjan (41), Selmani (61) și Politic (86, penalti), în vreme ce reușita de onoare a „lupilor” a fost semnată de către Valentin Țicu (82).
Prima deplasare din noua stagiune s-a încheiat trist pentru Grozav și colegii săi. Pe „Arcul de Triumf”, ploieștenii n-au avut, din păcate, replică în fața „câinilor roșii”, și au suferit, astfel, una dintre cele mai „grele” înfrângeri de la revenirea pe prima scenă. Atât ca rezultat, cât și ca manieră a jocului, pentru că prestația „lupilor” a fost departe de ceea ce trebuia să fie pentru ca speranțele într-un deznodământ pozitiv să pară întemeiate.
Dinamo a deschis scorul repede, prin Abdalah (12), beneficiarul unui lanț de erori comise de „galben-albaștrii”, și l-au majorat prin Cîrjan (41), la doar câteva zeci de secunde după ce Mario Bratu a tratat cu prea multă superficialitate un contraatac „3 vs 1” și a irosit ocazia unei pase decisive către Berisha!
La un sfert de oră după reluare, Selmani (60) a dus scorul la proporțiile unuia de neprezentare, dar Vali Țicu (82) a părut să mai atenueze din amarul înfrângerii, cu primul gol reușit de Petrolul în acest campionat! N-a fost, însă, și semnul unei reveniri miraculoase, pentru că, imediat, Politic a restabilit diferența de trei goluri, transformând un penalti obținut to t de el, după un duel cu Keita.
S-a terminat, astfel, 4-1, iar Petrolul râmâne cu un singur punct în clasament, cel obținut în prima etapă, în fața Gloriei Buzău. Nu e timp de lamentări, însă, ci trebuie neapărat strânse rândurile, pentru că lunea viitoare vine Rapidul pe „Ilie Oană”, iar „Primvs Derby” trebuie onorat așa cum se cuvine!
Până atunci, ce s-a întâmplat în teren, este o mare problemă!

Dinamo București – FC Petrolul 4-1 (2-0)
Marcatori: Abdallah (12), Cîrjan (41), Selmani (61), Politic (86, pen)/Țicu (82).
Dinamo: Golubovic – Cr. Costin (87 Sivis), Boateng, Homawoo, Opruț (62 Amzăr) – Milanov (87 Lixandru), Gnahore, Cîrjan (62 Bordujan) – Abdallah, Selmani, Politic (cpt). Antrenor: Zeljko Kopic.
Petrolul: Zima – Ricardinho (46 D. Radu), Papp, Huja, Țicu – Mateiu (46 Jyry), Keita – Bratu, Dumitriu (61 Hanca), Grozav (cpt) – Berisha (51 Rădulescu). Antrenori: Sanjin Alagic și Mehmet Topal.
Cartonașe galbene: Politic (34), Selmani (56)/Ricardinho (22), Keita (84).
Au arbitrat: George Cătălin Găman – Alexandru Filip și Cristian Daniel Ilinca. Rezervă: Cristian Moldoveanu.
Arbitru VAR: Horațiu Feșnic. Arbitru AVAR: Mircea Orbuleț.
Observatori: Vasile Bratu și Mircea Călin.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu