În seara zilei de 22 iulie, în jurul orei 22:30, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, a surprins în flagrant, pe raza localității Blejoi, un bărbat, în timp ce scotea combustibil din rezervorul unui autocamion.
«Acesta folosea un furtun prevăzut cu robinet și, până în momentul sosirii jandarmilor la fața locului, a reușit să scoată din rezervor cantitatea de aproximativ 40 litri produs petrolier cu aspect și miros specific de motorină, în două recipiente din plastic, cu capacitatea de 25 litri fiecare.
Bărbatului i-au fost întocmite acte de sesizare sub suspiciunea săvârșirii infracțiunii de furt.
Acesta a fost predat, împreună cu canistrele, produsul petrolier și furtunul prevăzut cu robinet, organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor», detaliază reprezentanţii jandarmeriei prahovene.
De menţionat este faptul că informarea IJJ Prahova are ca titlu «Posibil furt de combustibil surprins de jandarmi», motivul probabil fiind acela ca organele de urmărire penală să stabilească dacă este vorba despre comiterea infracţiunii de furt sau fapta va căpăta o altă încadrare juridică.