F.T.

Polițiștii din cadrul Secției nr.3 Ploiești au reținut doi bărbați ­bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, cu un prejudiciu total de aproximativ 12.000 de lei.
Motivul reţinerii, potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, este faptul că ” în zilele de 26 aprilie a.c., respectiv 13 mai a.c., bănuiții – patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, din județul Dâmbovița – ar fi sustras 13 acumulatori auto de la mai multe ansambluri de vehicule care se aflau parcate în incinta unei parcări special amenajate acestora, respectiv de la alte două ansambluri de vehicule, care se aflau parcate într-o altă zonă a municipiului Ploiești, în valoare de 12.000 de lei.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 29 iulie (când au fost reţinuţi cei patru-n.n.), poliţiştii au pus în executare patru mandate de percheziție la domiciliile bănuiților, fiind puse în aplicare și patru mandate de aducere.
În baza probatoriului administrat, față de doi dintre bănuiți, cu vârstele de 20, respectiv 33 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca ieri să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”.
Pe numele celor patru bărbaţi a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.