Potrivit unei informări a IPJ Prahova, duminică – 21 iulie, în jurul orei 12.1, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au fost sesizați, prin intermediul Numărului Unic „112”, de către o femeie, aceasta declarând că în urmă cu mai multe zile ar fi pierdut o sarcină, iar medicii nu i-ar fi acordat îngrijirile medicale adecvate.
„Polițiștii au luat act de sesizare, iar din primele verificări a reieșit faptul că, la data de 9 iulie a.c, o femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploiești s-ar fi deplasat la un spital din municipiu, acuzând dureri în zona abdominală. Ulterior – respectiv a doua zi -, femeia în cauză ar fi născut un făt, iar personalul medical i-a comunicat faptul că acesta ar fi decedat.
Polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești continuă cercetările în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.
Totodată, femeia a fost îndrumată să se adreseze instituțiilor abilitate cu privire la normele de etică profesională, de deontologie medicală și de la regulile de bună practică profesională”.