F.T.

În urmă cu peste cinci ani, scriam, făcând referire la modul în care este administrat fondul forestier al Direcţiei Silvice Prahova: «Dracu› nu-i atât de negru în privinţa viitorului pădurilor prahovene. Bate spre verde!».
Acum, nu mai zicem «bate», ci «e şi mai verde».
Nu de alta, dar în ultimele trei luni ale acestui an, potrivit datelor primite de la ing. Ovidiu Ştefănescu – responsabil Compartiment «Pază» – , suprafaţa de fond forestier administrată de către Direcţia Silvică Prahova a crescut cu 1.742 de hectare, ajungând astfel la 118.437 de hectare în prezent.
Creşterea este rezultatul preluării unor suprafețe de păduri lăsate de izbelişte ca urmare a dezinteresului proprietarilor de a le gestiona , precum și al decesului proprietarilor sau din alte diverse motive.
«Preluarea acestor suprafeţe s-a făcut în conformitate cu articolul 16 din Legea 46 a Codului Silvic», ne-a mai precizat interlocutorul nostru. Iar o altă confirmare a profesionalismului personalului silvic prahovean este şi faptul că, în primul semestru al acestui an, ca urmare a inspecţiilor de fond efectuate de către reprezentanţii Direcţiei, au fost trecuţi la categoria «material lemnos nejustificat», doar 11 metri cubi de lemn.
Însă, cu referire la activităţile derulate de către personalul instituţiei, în primele şase luni ale anului, vom reveni.
Până atunci, scriem: Nu ştim prin alte părţi cum o fi, dar la Direcţia Silvică Prahova suprafaţa fondului forestier administrat a crescut cu peste 1.700 de hectare.