Ieri, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, în vizită de prezentare, la Reşedinţa Patriarhală, pe noul Nunţiu Apostolic în România, Monseniorul Giampiero Gloder, prilej cu care Întâistătătorul BOR şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul constant acordat de către Biserica Romano-Catolică comunităţilor ortodoxe româneşti în diaspora occidental. Conform unui comunicat al Sectorului relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Patriarhiei, transmis AGERPRES, Monseniorul Giampiero Gloder a evidenţiat importanţa implicării Bisericii Ortodoxe Române şi a celei Romano-Catolice în efortul de refacere a unităţii creştine, mai ales în contextul actual marcat de multiple crize.
În acest sens, Excelenţa Sa a subliniat faptul că o mărturie comună despre valorile fundamentale ale creştinismului este vitală în faţa numeroaselor provocări ale lumii de astăzi.
Pe parcursul convorbirii, Patriarhul Daniel şi-a exprimat recunoştinţa atât pentru sprijinul constant acordat de către Biserica Romano-Catolică comunităţilor ortodoxe româneşti în diaspora occidentală, prin oferirea în folosinţă a unor locaşuri de cult pentru slujire, cât şi pentru integrarea acestora în societăţile din ţările de adopţie, mai informează Patriarhia.
Nunţiul Apostolic pentru România şi Republica Moldova, monseniorul Giampiero Gloder, a sosit, pe 30 aprilie, la Bucureşti. Înaltul prelat romano-catolic a fost numit de Papa Francisc, la data de 23 februarie, în calitate de Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.