Clubul Sportiv Municipal Ploiești, prin Complex Hipodrom Ploiești, va organiza duminică, 7 iulie, începând cu ora 9:30, o reuni­une hipică marcantă pe Hipodromul Ploiești – MARELE PREMIU REGAL AL ROMÂNIEI LA TRAP.
Tot în aceeași zi se vor disputa o cursă internațională de galop (pursânge arab) – WATHBA STALLIONS CUP 2, organizată în colaborare cu Federația Hipică Română și un concurs demonstrativ de sărituri peste obstacole, organizat de Centrul de Echitatie „Luna Horse”.
Rezervat celor mai buni cai trăpași de patru ani, tradiția Marelui Premiu Regal al României la Trap (Derby-ul de Trap) începe în 1924, când derbiul are loc pe Hipodromul Floreasca. Din 1961, atunci când cursele de trap au fost transferate pe Hipodromul Ploiești, această cursă atrage în fiecare an mii și mii de spectatori, fiind evenimentul hipic principal al țării noastre. Cu acest prilej, vom serba centenarul curselor de trap în România.
Cea mai importantă reuniune de trap din România va avea loc în Ploieşti, în incinta Complexului Hipodrom, din strada Ghighiului, nr. 2, la eveniment fiind aşteptaţi spectatori din întreaga ţară. Accesul publicului participant la reuniune se va face prin intrarea din Bulevardul Bucureşti-DN1.