Ceea ce oamenii mănâncă la vârsta de 40 de ani ar putea afecta calitatea vieţii lor la 70 de ani, conform constatărilor unui studiu realizat de Universitatea Harvard din Statele Unite, relatează UPI. Concluziile cercetării au fost prezentate la întâlnirea anuală a Societăţii Americane de Nutriţie din Chicago, potrivit Agerpres.
Cercetătorii au constatat, în urma studiului, că persoanele care au avut o alimentaţie sănătoasă începând cu vârsta de 40 de ani prezentau cu 43% până la 84% mai multe şanse de a se simţi bine, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental, la vârsta de 70 de ani, comparativ cu cele care nu au urmat o astfel de dietă.
Cercetarea, bazată pe date colectate de la peste 100.000 de persoane care au participat la studiile Harvard „Nurses’ Health Study” şi „The Health Professionals Follow-Up Study”, monitorizate timp de 30 de ani.
„Alimentaţia reprezintă un factor principal în prevenirea bolilor cronice, însă puţine studii au analizat şi comparat dietele sănătoase şi îmbătrânirea sănătoasă, în general, cuprinzând cogniţia, sănătatea fizică şi mentală”, a declarat pentru UPI autoarea principală a cercetării, Anne-Julie Tessier.