Florin Tănăsescu
De la expresia uzată „În spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternică”, s-a trecut într-un alt registru al înțelepciunii românești.
Nu de alta, dar știți chestia cu egalitatea de șanse, nediscriminarea sexului frumos în accederea în funcții care de care mai înalte… Și așa mai departe!
Așa se face că până-n toamnă, după cum anunță în premieră siteul „nu_esti_bun_.denimic.ro”, cetățenii cu drept de vot vor avea buletinele schimbate. Adică, lângă nume și prenume – fie ele unul, două sau chiar nouă – se va scrie și porecla: Cric.
Sunt scutite de la această schimbare a identității electorale cei cu prenumele apropiate, oareșcum, de apelativul Cric. Acestea ar fi: Greeg, Ibric, „Eu-sunt-mic-nu- știu-nimic”.
Această schimbare are rostul ei, nu-i făcută de flori de dafin, așa.
Nu de alta, dar cricul – știe chiar și-unul care n-are permis auto – te ridică!
Porecla nu înseamnă că ești zero barat. Dimpotrivă! Cel care are un astfel de renume ajută la ridicarea în funcție a altora. Ăștia din urmă vor purta și ei o poreclă, nicio grijă: „Buni de nimic”.
Exemplu concret: dacă Gheorghe mai capătă și porecla Cric, este băiat valabil. Că-l votează pe „Neica-nimeni”. (Și asta este o variantă de poreclă, mai puțin uzuală, dar este!).
În cazul în care Vasile Cric, de exemplu, are bâzdâgănii în cap, intervine Inteligența Artificială. Adică AI!
Asta este implementată nu doar în Cartea de Identitate, ci are efecte și asupra intelectului celui care merge la un „Service auto”. Care se va numi „Secție de votare”.
Fiindcă toți cetățenii cu drept de vot trebuie să poarte o poreclă, li se va spune Cric.
Cărțile de Identitate vor avea valabilitatea de 4 ani. Plus minus unul, că mai sunt și alegeri prezidentiale.
Cum ziceam: Fiindcă toți trebuie să purtăm și-o poreclă, ni se va spune și Cric.
Și scriptic, și faptic!