Potrivit unei informări a IPJ Prahova, ca urmare a tragediei în care o tânără în vârstă de numai 19 ani a fost omorâtă de un urs în după-amiaza zilei de marţi, 9 iulie, „cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și braconaj cinegetic.
Unitatea de parchet urmează să se pronunțe și sub aspectul legalității împușcării exemplarului de urs. Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împușcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”.
Reamintim că în după-amiaza zilei de marţi, jandarmii montani, reprezentanţi ai ISU Prahova, precum şi salvamontişti prahoveni au fost alertaţi de către un bărbat că o tânără a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. Potrivit relatărilor bărbatului, victima a fost târâtă de animal într-o zonă greu accesibilă.
Din nefericire, tânăra a fost găsită decedată într-o prăpastie.
În încercarea de a recupera trupul victimei, salvatorii au fost la rându-le atacaţi de acelaşi urs, jandarmeria prahoveană a anunând că „echipa de intervenţie, constituită conform
OUG 81/2021, a hotărât împuşcarea acestuia”.