Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi au fost sesizați de către dispeceratul Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică despre emiterea unei alerte de proximitate în comuna Blejoi.
«În baza sesizării – informează IPJ Prahova – polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări a reieșit faptul că, deși ar fi avut emis un ordin de protecţie, prin care îi era interzisă apropierea de fosta concubină, un bărbat în vârstă de 57 de ani s-ar fi apropiat de domiciliul femeii.
În baza probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 30 iunie a.c., față de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile».
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție.
De asemenea, cercetări pentru comiterea aceleiași infracțiuni efectuează și polițiștii de la Secția nr. 4 Ploiești, care l-au identificat pe un bărbat de 61 de ani ce avea emis un ordin de protecție provizoriu prin care îi fusese impus să păstreze o distanță de 50 de metri față de fosta soție și de copil, acesta încercând, însă, să se apropie de aceștia.
«În baza probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 30 iunie a.c., față de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile», informează tot IPJ Prahova.