Pompierii  din Vălenii de Munte au intervenit, în cursul nopţii,  pentru evacuarea apei  din subsolul Spitalului Vălenii de Munte

 

F. T.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, pompierii din cadrul Detașamentului Vălenii de Munte au acționat în opt cazuri pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitațiilor căzute , fiind vorba despre gospodării din localităţile Teişani, Măneciu Ungureni şi Malul Vânăt, un cabinet stomatologic şi un atelier de tâmplărie, din orașul Vălenii de Munte.

„De asemenea – se menţionează într-o informare a ISU Prahova, salvatorii au  acționat pentru evacuarea apei acumulate (aproximativ 15 cm) într-o porțiune a subsolului Spitalului din orașul Vălenii de Munte. Acest eveniment nu a afectat desfășurarea în condiţii normale a activității unității spitalicești”.

Intervenţiile au venit pe fondul precipitaţiilor anunţate încă din seara zilei de miercuri, când au fost prognozate  averse torențiale care vor acumula 20…25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Localităţile vizate au fost : Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Gura Vitioarei, Drajna, Cerașu, Iordăcheanu, Starchiojd, Lipănești, Podenii Noi, Măgurele, Posești, Teișani, Dumbrăvești, Bălțești, Gornet, Șoimari, Predeal-Sărari, Păcureți, Plopu, Bătrâni, Cărbunești, Surani, Ariceștii Zeletin.

În acest context, tot potrivit ISU Prahova, în dimineaţa zilei de azi, 4 iulie, la ora 06.00,  ca urmare a fenomenelor meteo – ploi şi vânt puternic – în judeţ erau nealimentaţi cu energie electrică 1007 consumatori, zonele cele  mai afectate fiind Predealul Sărari, Izvoarele şi Ogretin.

De menţionat este şi faptul că a fost emisă şi „o avertizare hidrologică Cod Roşu  de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Teleajen – bazin aval Ac. Măneciu – amonte confluență cu râul Vărbilău”(informare ISU Prahova).

Codul Roşu a intrat în vigoare miercuri seara, fiind valabil până în dimineaţa zilei de azi, la ora 06.00.   (Foto arhivă ISU)