V.S.

De vineri și până duminică, în întreg județul Prahova au fost organizate și desfășurate mai multe acțiuni de către polițiștii din cadrul Poliției municipale Ploiești, al Polițiilor orășenești Breaza, Mizil, Sinaia și Urlați, al Secțiilor Rurale de Poliție Puchenii Mari, dar și pe drumurile naționale din județ, de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova.
Conform IPJ Prahova, polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, precum și de la alte structuri au acționat în zonele în care sunt înregistrate fapte cu violență, în zonele aglomerate, dar și în zonele unde se produc frecvent accidente de circulație, pentru reducerea numărului acestora.
”Astfel, au fost legitimate aproximativ 370 de persoane și au fost oprite, pentru control, peste 300 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea exemplificând: 82 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranță, patru pentru abaterile bicicliștilor, patru pentru defecțiuni ale sistemului de iluminare, trei pentru defecțiuni tehnice, două pentru anvelope neomologate, două pentru poluare fonică, dar și una pentru folii neomologate, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare. În cadrul unora dintre acțiunile mai sus-menționate, polițiștii au acționat împreună cu reprezentanții R.A.R. S-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost efectuate mai multe filtre rutiere, în urma cărora au fost efectuate aproximativ 175 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, din dotare, fiind înregistrate 5 alcoolemii. Urmare a filtrelor efectuate, au fost reținute 4 permise de conducere, dar și 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate și 17 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în urma constatării unor fapte antisociale, cu ocazia activităților desfășurate în cadrul acțiunilor punctuale. Valoarea totală a sancțiunilor depășește 43.000 de lei”, a informat IPJ Prahova.