„Lupii” au mers, în baza de antrenament a lui Fenerbahce, de la Bolu, pentru un ultim test susținut pe parcursul stagiului din Turcia. Un meci special și pentru Jose Mourinho, aflat la debutul pe banca „galben-albaștrilor” din Istanbul, dar, evident, și pentru Mehmet Topal, cel care a avut ocazia să-și înfrunte, din calitate de antrenor acum, formația la care a făcut istorie ca jucător.

Iar petroliștii au onorat amicalul de gală cu o prestație curajoasă și consistentă, în fața unui adversar ce nu și-a menajat vedetele avute la dispoziție, atâta vreme cât jucători precum Edin Dzeko (ex- Manchester City, Wolfsburg, AS Roma, Inter Milano), Fred Santos (ex-Manchester United), Luan Peres (ex-FC Brugge, Olympique Marseille), Rade Krunic (ex-Verona, Empoli, AC Milan), Ryan Kent (ex-Liverpool, Glasgow Rangers) sau Cengiz Under (ex-Leicester, AS Roma, Olympique Marseille) au apărut în „11”-le de start al trupei lui Mourinho.
Primele ocazii le-au avut elevii lui Topal, „căpitanul” Gicu Grozav punându-l de două ori la încercare pe Osman Cetin, prima dată cu un șut de la 20 de metri trimis sub transversală (min. 5), apoi cu un corner bătut, de pe stânga, direct pe poartă, la colțul scurt (min. 10), însă portarul gazdelor a avut de fiecare dată replica potrivită.
Golul avea să vină în minutul 35, după o fază lucrată tot de Gicu Grozav, cel care i-a pasat în careu lui Mario Bratu, iar „decarul” ploieștenilor n-a ratat execuția și a deschis scorul. La pauză s-a intrat, însă, tot de pe poziții de egalitate, celălalt „căpitan” de pe teren, Edin Dzeko (41) învingându-l pe Zima cu un șut plasat, la colțul lung, expediat de la 13-14 metri, lateral dreapta.

La scurt timp după reluare, amfitrionii au trecut în avantaj, după ce slovenul Miha Zajic (57) a executat perfect o lovitură liberă de la 22 de metri, așezând balonul în vinclul din dreapta lui Zima, și 2-1 a rămas scorul până la final. Grozav a fost din nou aproape de gol, dar Cetin (54) a mai salvat o dată la șutul „septarului” ploieștean, iar, în ultimele minute, centralul partidei a judecat în favoarea gazdelor o fază discutabilă petrecută în suprafața de pedeapsă a lui Fener, la care mai degrabă se impunea un penalty, atunci când David Ilie a fost busculat de un adversar.
Pentru Petrolul acesta a fost meciul de final al cantonamentului de la Bolu, ce se va încheia luni seară, atunci când este prevăzută și întoarcerea acasă.

Fenerbahce Istanbul – FC Petrolul 2-1 (1-1)
Marcatori: Dzeko (41), Zajic (57)/Bratu (35).
Fenerbahce: Osman Cetin – Demir, Serdar Aziz, Luan Peres, Oosterwolde – Krunic, Fred – Under, Yandas, Kent – Dzeko. După pauză au mai jucat: Akyuz, Demir, Ortakaya, Akcicek, Mercan, Elmaz, Miguel Crespo, Zajic, Dursun, Mor, Arkutcu. Antrenor: Jose Mourinho.
FC Petrolul: Zima (62 Eșanu, 85 Jercălău) – Ricardinho (62 D, Radu), Papp (78 Stănică), Huja (78 Garutti), Tolea (78 Boțogan) – Mateiu (62 Hanca), Dumitriu (62 Jyry) – Bratu (78 Rădulescu), Grozav (cpt) (78 Seto), Ișfan (62 Keita) – Tudorie (62 Ilie). Antrenor: Mehmet Topal.