V. S.

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” și Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești se pot mândri cu o nouă generație de elevi eminenți, dacă luăm în calcul mediile de la admiterea din acest an la unele specializări! Astfel, la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, ultima medie la Matematică-Informatică Bilingv a fost 9.45 (26 de locuri), la Științe ale Naturii (52 de locuri) – ultima notă a fost 9.15, iar la Matematică – Informatică (78 de locuri) – 9.07, în timp ce la Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale”, specializarea Matematică-Informatică Bilingv (39 de locuri), ultima notă a fost de asemenea 9.07!
Prahova s-a situat și în acest an în topul de la nivel național al unităților de învățământ liceal, cu două colegii unde au fost admiși candidați cu media 10: unul – la ”Mihai Viteazul” din Ploiești și altul – la ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.
La polul opus s-a aflat Liceul ”Carol I” din orașul Plopeni, unde ultima notă la specializarea Mecanică a fost 2.15, doar 15 dintre cele 48 de locuri fiind ocupate în urma repartizării.
Ministerul Educaţiei a publicat, ieri, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională.
În județul Prahova au fost repartizați în prima etapă 97,6% dintre candidați, respectiv 4.635 din totalul de 4.754 de elevi.