F. T.

În baza protocolului semnat între poliţia prahoveană şi Serviciul de Probaţiune, ambele instituții derulează activităţi pentru a sprijini reintegrarea socială a persoanelor aflate sub supraveghere judiciară ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier.
Potrivit unei informări a poliţiei prahovene, „scopul principal al activităţilor este reducerea recidivei și educarea persoanelor aflate sub supraveghere, în privința respectării normelor rutiere și adoptarea unui comportament responsabil la volan”.
În contextul amintit mai sus, la sfârşitul săptămânii, „polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalităţii au desfășurat împreună cu reprezentanții Serviciului de Probațiune Prahova o nouă activitate în cadrul proiectului, menită să sprijine persoanele aflate sub supraveghere pentru infracțiuni la regimul rutier, asigurându-se că aceștia respectă condițiile impuse de instanță și normele rutiere.
Activitățile desfășurate au o importanță deosebită pentru creșterea siguranței în trafic. Prin monitorizarea și educarea persoanelor condamnate pentru infracțiuni la regimul rutier, se reduce riscul de recidivă și se promovează un comportament rutier responsabil” (Comunicat IPJ Prahova).