În perioada 14 – 27 iunie 2024, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, angajaţi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene au efectuat 13 acţiuni de amploare pentru destructurarea unor grupări specializate în comiterea mai multor infracţiuni.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în unele cazuri a fost vorba despre infracţiuni transfrontaliere, unul dintre cazuri fiind instrumentat de către poliţiştii prahoveni.
În acest context, reamintim că, la data de 26 iunie a.c., angajaţi ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară în comuna Filipeştii de Pădure.
Concret, în perioada decembrie 2022 – iunie 2024, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziționat mai multe bunuri din afara României, pe care le-ar fi introdus în țară fără a respecta obligațiile de control vamal și, ulterior, le-ar fi comercializat în județul Prahova.
Activităţile au fost desfăşurate în comun cu polițiștii de frontieră, din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atunci când au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor, dar și bunuri materiale.