F. T.

Poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară Prahova, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au demarat desfăşurarea de activităţi informativ-preventive în cadrul școlilor de vară, al taberelor școlare, al unităților de protecție și al centrelor de agrement, din județ. în cadrul campaniei de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței.
Subsumate titulaturii „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, astfel de acţiuni au demarat deja la Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” din comuna Brebu, Casa de tip familial ,,Stejarul” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ,,Sfânta Filofteia” Câmpina și Casa de tip familial ,,Iris” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ,,Sfânta Filofteia” Câmpina.
„Astfel, prin intermediul a șase activități, aproximativ 105 elevi și tineri au fost informați cu privire la consecințele evenimentelor negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară, înțelegerea rolului grupului de prieteni și influența acestuia asupra comportamentului, bullying și cyberbullying, răspunderea penală a minorilor, precum și prevenirea infracțiunilor comise cu violență. Totodată, cu ocazia activităților, elevii au participat activ prin realizarea unor fișe de lucru pe teme specifice, fiindu-le oferite recomandări pentru preîntâmpinarea implicării în situații care pot avea urmări dăunătoare în plan comportamental, emoțional și fizic”, se menţionează într-o informare a IPJ Prahova.