V. Stoica

Grija Primăriei Brazi pentru formarea profesională a propriilor angajați, dar și pentru consilierii locali, este foarte costisitoare, dacă luăm în considerare licitația aflată acum în derulare, la finalul căreia ar urma să se parafeze un contract de prestări servicii în valoare de 705.000 de lei fără TVA, aproximativ 141.000 de euro! Este vorba despre un contract pentru 110 participări la cursuri, în două etape, în perioadele iulie-august 2024 și septembrie-decembrie 2024.
Pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține, dar și cu asigurarea unor condiții specifice, prevăzute în caietul de sarcini, cursanții – angajați ai Primăriei Brazi sau consilieri locali – vor beneficia de cazare și masă în hoteluri de minimum trei stele, cu trei mese pe zi.
”Cazarea și masa cursanților vor fi asigurate de către prestator (furnizorul de formare) în locațiile în care se desfășoară cursurile, în structuri de primire turistică cu funcțiune de cazare (hoteluri) și alimentație publică a căror clasificare este de minim trei stele, cu respectarea cerințelor de calitate și siguranță pentru cursanți. Vor fi asigurate trei mese pe zi: mic dejun, prânz și cină. În acest sens, furnizorul de formare va specifica, în grila programelor de formare, locația și structura de cazare/masă unde se va desfășura fiecare curs. Înainte de fiecare program de formare, prestatorul are obligația de a prezenta autorității contractante certificatul de clasificare al fiecărei structuri de primire turistică cu funcțiune de cazare și alimentație publică unde vor fi asigurate cazarea și masa cursanților de la acel program de formare”, se arată în documentația procedurii de achiziție.
Pachetul de servicii de perfecționare sau de formare a angajaților va include, conform caietului de sarcini, toate costurile necesare asigurării serviciilor următoare (dar fără a se limita la acestea): cazare, masă, pauze de cafea, sala de curs, consumabile, pachet de curs, formator/formatori, servicii de cazare, masă și pauze de cafea pentru formatori și coordonatorul de program (în aceleași condiții ca și pentru cursanți), servicii de planificare și organizare.