V. S.

Pompierii prahoveni au intervenit, ieri dimineață, pentru stingerea a trei incendii care s-au produs succesiv, la intervale scurte de timp. Primul (foto) a avut loc în cartierul Mihai Bravu din Ploiești, pe Aleea Chimiei, la capătul traseului 5, acolo unde mai multe imobile au fost cuprinse de flăcări, clădiri în care își desfășurau activitatea mai mulți agenți economici. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, însă pompierii au avut o intervenție dificilă, pentru că accesul la toate clădirile a fost relativ greoi. De aceea, s-a apelat inclusiv la o autoscară, pe lângă cele patru autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, o descarcerare și o ambulanță SMURD, cu 28 de subofițeri și 6 ofițeri. Incendiul a fost lichidat, o suprafață de circa 450 de metri pătrați fiind afectată de flăcări.
Un alt incendiu a avut loc, la puțin timp după cel din cartierul Mihai Bravu, la o locuință de pe strada Roșiori, tot din Ploiești. Acolo pompierii au intervenit cu 4 autospeciale de stingere, o descarcerare, un echipaj SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă. Nici în acest caz nu au fost victime, însă a fost afectată o suprafață de circa 200 de metri pătrați, cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind efectul termic al curentului electric.
Și la Spitalul Orășenesc Mizil au acționat pompierii, după ce au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu. Pompierii din cadrul Detașamentului Mizil au intervenit cu trei autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, la această unitate medicală. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, incendiul s-a manifestat la o doză electrică aflată în pavilionul administrativ, fiind lichidat în cel mai scurt timp, acționându-se ulterior și pentru evacuarea fumului. 11 persoane s-au autoevacuat, dintre care patru pacienți și șapte cadre medicale, a precizat aceeași sursă.