Ultimele acțiuni de amploare ale polițiștilor prahoveni au vizat orașele Ploiești, Băicoi, Vălenii de Munte și Urlați, dar și drumurile naționale din județ.
Activitățile au fost desfășurate atât pe linia prevenirii accidentelor rutiere, cât și a faptelor săvârșite cu violență.
În acest context, au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și au fost oprite, pentru control, peste 280 de autovehicule. «Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproximativ 160 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea exemplificând: aproximativ 85 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 5 pentru abaterile bicicliștilor, doi dintre aceștia fiind depistați circulând pe bicicletă cu alcoolemii de 0,49, respectiv 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, una pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, una pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare. (…) Au fost reținute 6 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru neacordare prioritate vehicule, pentru conducere sub influența alcoolului, pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare, dar și 8 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate și 10 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în urma constatării unor fapte antisociale, cu ocazia activităților desfășurate în cadrul acțiunilor punctuale», se menționează într-un comunicat al IPJ Prahova.