Tinerii ajung să stea la un loc de muncă, în medie, 4 luni, iar la 25 de ani, 70% dintre aceştia au trecute deja în CV-uri 6 joburi.
Principalul motiv pentru care generaţia Z îşi schimbă locul de muncă este legat de faptul că îşi doresc să se dezvolte profesional, potrivit unor date prezentate de TVRInfo.
Aşteptările tinerilor de la locul de muncă, dincolo de zona salarială, sunt legate de oportunitatea de a avansa în carieră destul de rapid. Asta înseamnă ca într-un orizont de 3 spre 4 ani de zile să ocupe o funcţie de management, de middle management. În aceste condiţii, vârsta medie a angajaţilor a mii de firme din România trece de 45 de ani.
Doi din 10 tineri, de la noi din ţară, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, nu merg la şcoală, nu muncesc şi nici nu urmează vreun curs de formare profesională, iar numărul lor creşte an de an. Datele ne plasează în fruntea clasamentului la nivel de Uniunea Europeană, la acest capitol. La polul opus se află Ţările de Jos. Aici, un pic peste 4% dintre tineri nu învaţă şi nici nu muncesc. Experţii spun că tinerii au nevoie de consiliere profesională încă de pe băncile şcolii, o activitate care în România există doar la nivel ­teoretic.