F.T.

În cursul nopţii de luni spre marţi, poliţiştii prahoveni au depistat doi tineri care se aflau la volan sub influenţa alcoolului, unul dintre aceştia fiind reţinut. Astfel, potrivit unei informări a IPJ Prahova, «în jurul orei 00.00 ( n.n. – noaptea de 17 spre 18 iunie), polițiștii din Vălenii de Munte au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă 22 de ani, din comuna Posești.
La solicitarea documentelor personale și ale autoturismului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice». De asemenea, şi oamenii legii de la Secția Rurală Cocorăștii Colț au identificat în trafic, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, menționate mai sus respectiv în jurul orei 22.00, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Albești Paleologu.
«La solicitarea documentelor personale ale tânărului, acesta a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, polițiștii au constatat faptul că tânărul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În baza probatoriului administrat, față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore». (Informare IPJ Prahova).